İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğrenci Kabul Giriş Sınavı

Son Başvuru Tarihleri: 24 Mayıs 2024 Saat:17:00

Sınav Tarihi: 26 Mayıs 2024 Pazar Saat:11:00

Online Başvuru İçin TIKLAYINIZ.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kabul Sınavı 26 Mayıs saat 11:00'de gerçekleştirilecektir. Okulumuz yalnızca erkek öğrencilere hizmet vermektedir.

Online Başvuru İçin TIKLAYINIZ.

Öğrenci kabül sınavı test usulü yapılacak olup adaylar Türkçe 10, Matematik 15, Fen Bilimleri 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5, Sosyal Bilgiler 5, Genel Yetenek 10, İngilizce 5 soru olmak üzere toplam 60 soru sorulacaktır.

·         Sorular 4.sınıf müfredatından çıkacaktır.

·         Adayın sınava alınması için kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin yanında olması gerekmektedir.

·         Sınav hazırlıklarının yapılabilmesi için adayların sınavdan yarım saat önce okulda olmaları gerekmektedir.

·         Sınav süresi 90 dakika olacaktır.

·         Sınavın ilk 40 dakikası adayın okuldan çıkmasına izin verilmeyecektir. Bu süre içinde sınava gelen adaylar ise sınava kabul edilir.

·         Sınava geç gelen aday için süre ilavesi yapılmaz.

·         Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecektir.

·         Sınavdan sonra sınav evrakları adaya teslim edilmez.

·         Öğrencilerin kalem ve silgilerini yanında getirmeleri gerekmektedir.

·         Öğrencinin Okula Kayıt Puanı, sınav puanıdır.

·         Puanların eşit olması halinde 4. Sınıf yıl sonu karne ortalaması yüksek olan öğrenci tercih edilir.

·         Sınav sonuçları 3 Haziran 2024’te okul web sitemizden öğrenilebilir.

·         Kontenjanımız 72 öğrenci ile sınırlıdır.

Öğrenciler puan sıralamasına göre 72 asil olarak kayıt hakkı kazanacak, kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine puan sıralamasına göre 20 yedek öğrenci belirlenecektir.

Sınav 500 puan üzerinden değerlendirilecek olup öğrencilerin kayıt hakkı kazanabilmesi için en az %60 başarı şartı aranmaktadır (en az 300 puan almaları gerekmektedir).

·         Sınav sonuçlarına itirazlar sonuçların açıklanmasını takip eden 2 iş günü içerisinde okul müdürlüğüne veli tarafından şahsen yazılı olarak yapılacaktır.

·         Üsküdar Anadolu İHL idaresi bu kılavuzda yer alan maddeleri değiştirme hakkına sahiptir.

30-04-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 12:20 - Görüntülenme: 353